למה חשוב להכיר סוגי מנופים שונים לפני שמזמינים מנוף?

נניח שהזמנתם משאית מנוף להעביר צימר מהצפון למרכז, ואז הסתבר שזרוע המנוף לא מספיק ארוכה בשביל לפרוק אותו במקום שתכננתם.

זו רק דוגמה אחת שמדגימה חוסר התאמה בין מנוף לפרויקט. קיימים מספר סוגי מנופים ולכל אחד יעוד משלו. הכירו את סוגי המנופים ותמנעו אכזבות בעתיד.

חשוב להכיר סוגי מנופים שונים לפני שמזמינים מנוף, אבל לא פחות חשוב, ואולי אפילו יותר, זה לא לשכוח לדרוש מספק שירותי המנוף להציג בפניכם אישורי תקינה ובטיחות.

בשנים האחרונות נחשפנו ליותר מדי אסונות שגבו חיי אדם כתוצאה ממנופים שהופעלו ללא תקינה המחויבת בחוק. אז סגרנו את הפינה הזאת ואפשר להמשיך.

מנוף סל

מנוף סל הוא מנוף בעל זרוע ארוכה אשר בקצהו קבינה פתוחה עם מעקה בטיחות. מהקבינה ניתן לשלוט במנוף ולהגיע לגבהים בשביל לגזום עצי נוי שאין דרך אחרת להגיע לצמרת שלהם.

מי שמכיר את ה"מיכלזון", המשמש לקטיף במטעי פרי, אז אותו דבר רק עם זרוע מתארכת פי כמה וכמה.הבדל נוסף בין השניים הוא בבסיס המנוף.

בעוד למיכלזון יש גלגלים בעזרתם הוא נע מעץ לעץ ברחבי הפרדס, מנוף סל יושב על משאית, אשר מתחילת העבודה לא נוסעת לשום מקום, ומשמשת בסיס יציב ובטיחותי לעובדים בקבינה.

שימושים נפוצים בנוף סל

גיזום עצי נוי גבוהים – אם אתם מטפחים בגינה עץ, שעם השנים צמח לגבהים ששום סולם ושום מסור עם מאריך כבר לא מגיעים אליו, מנוף סל הוא הכלי שאתם צריכים לביצוע עבודת הגיזום.

אתם לא חייבים, כמובן, לבצע את העבודה בעצמכם. בשביל זה יש אנשים המתמחים בגיזום בעזרת מנוף סל. עכשיו כשאתם יודעים מה זה מנוף סל תדעו אל מי לפנות לגיזום העץ.

השימוש במנוף סל נפוץ מאוד בעבודות עירוניות לטיפוח פני העיר, כמובן לגיזום עצים גבוהים, וכן להחלפת נורות בפנסי רחוב, צביעתם וכד'.

עבודות חשמל – בעוד מנוף סל משמש בעלי גננים לביצוע עבודות פרטיות ועירוניות, עבודות חשמל מתבצעות באופן בלעדי על ידי חברת החשמל.

טיפול בעמודי וחוטי חשמל גבוהים דורש זהירות רבה ויציבות רבה. על גבי הקבינה של מנוף סל ניתן להעמיס את הציוד הדרוש לביצוע תיקונים ולבצע אותם תוך ניידות ושמירה על בטיחות העובדים.

התקנת אנטנות סלולריות – אנטנות סלולריות מרשתות את כל הארץ. הן גבוהות ונושאות ציוד יקר הדורש טיפול שוטף. והדרך להגיע לקצה האנטנה ולטפל בה בנוחות מירבית? נכון! מנוף סל.

מנופי זרוע באורכים שונים

נחזור לדוגמה של העברת הצימר אשר הוזכרה בתחילת הכתבה. הצימר הועמס בנקודה אחת על ידי משאית מנוף. הבעיה היתה בקוצר זרוע המנוף.

הזרוע אפשרה אמנם את העמסת הצימר, אבל לשם פריקה במקום המתוכנן קצרה הזרוע מלהושיע. בחיפוש אחר מנופי זרוע, מצאנו בארץ מנופי זרוע בעלי מנגנון חוליות המסוגלים להתארך עד כדי 60-80 מטר.

משקל צימר מאות קילוגרמים בודדים, כך שבעזרת מנוף זרוע מתאים ניתן היה להניח את הצימר במקום המתוכנן.

משאית הנושאת מנוף זרוע חונה על הכביש. בהפעלה נכונה של מנוף זרוע ארוך, סביר להניח כי ניתן היה להניח את הצימר במרחק של כמה עשרות מטרים מהכביש.

שימושים נפוצים במנוף זרוע

עבודות בניה סטנדרטיות – שינוע של חומרי גלם לבניה מתבצע ברוב המקרים על ידי משאית מנוף זרוע. לשם העמסת החומרים ופריקתם במפלס הקרקע של פרויקט בניה ניתן להסתפק במנוף בעל זרוע קצרה.

עבודות בניה בקומות גבוהות – בחשבון פשוט, מנוף זרוע המתארך לגובה של 80 מטר (בתוספת גובה המשאית) יכול להניף אל קומה תשיעית הנמצאת בתהליך של בניה משטחים כבדים עמוסי חומרים כגון:

שקי מלט, ריצוף, חלונות גדולים המחייבים מידה רבה של זהירות, משקופי אלומיניום, מזגנים וכד'.

מעבר דירה – בשלב של מעבר דירה לקומה תשיעית יש לא פעם צורך בשינוע חפצים גדולים ומגושמים שלא ניתן להכניס למעלית.

דוגמה לחפצים שנדרש עבורם מנוף בעל זרוע: פסנתר, ארון או שידה רחבי מימדים וכיוצא באלה.

סוגי מנופים

מנוף עגורן

הדבר הראשון שחושבים עליו כששומעים את המילה מנוף זה בעצם עגורן.מדובר באותם כלים כבדים, בדרך כלל בצבע צהוב (אבל לא רק) שאי אפשר לא להיתקל בהם כשיוצאים מהבית.

היום גם אי אפשר להתעלם מהם בלילה. העגורנים הפכו בשנים האחרונות לסוכני פרסום, ובלילה רבים מהם הופכים לשלטי חוצות מאירים, המפרסמים בדרך כלל את קבלן הבניין (אבל לא רק!)

מכל מקום, האגורן הוא ענק. ואם תהיתם איך הוא מגיע לאתר הבניה אז התשןבה פשוטה – הוא מגיע בחלקים, ובאתר מרכיבים אותו בהתאם לצורך, כלומר לגובה הבניין המיועד.

העגורן מורכב משני חלקים – רגל גבוהה הניצבת על הקרקע, וזרוע אופקית המחוברת לרגל בעזרת מפרק המזכיר מרפק. לאורך הזרוע מותקן אנקול נייד בעזרתו ניתן לקצר ולהאריך את טווח השינוע של המטענים.

בניגוד למנופים הניידים שהוזכרו קודם, העגורן נייח ונמצא בשימוש כל עוד העבודה על הפרויקט נמשכת. תפקידו של העגורן להניף את חומרי הבניה ממפלס הקרקע אל הקומות ההולכות ונבנות זו על גבי זו.

עגורן סטנדרטי, ללאת מערכת תמיכה, יכול להתרומם לגובה של כ-80 מטר (איזה מסכן המפעיל שצריך לטפס כל בוקר עד למעלה!)

כושר ההעמסה של העגורן הוא פונקציה של של אורך הזורוע, כלומר של מיקום האנקול על גבי הזרוע. ניתן להתקין בחלקה האחורי של הזרוע משקולות מאזנות (בדרך כלל מבטון) במשקל עד 16 טון.

במצב אופטימלי זה כושר ההרמה יכול להגיע עד כ-20 טון. יש, כמובן, עוד מספר פרמטרים פיזיקליים המשפיעים על כושר ההרמה, אך על מנת שלא להקשות על הקורא/ת נמנע מלפרט אותם.

מנוף טרקטור

מנוף טרקטור כשמו כן הוא – מנוף המותקן על טרקטור. מנוף טרקטור מזכיר במראהו טרקטור המצויד בכף חפירה. מדובר בכלי עבודה קטן משמעותית השוואה לענקים שתוארו קודם.

שימושים עיקריים – הרמה ושינוע משאות במחסנים של חומרי גלם אשר מלגזה מתקשה להתמודד עם משקלם. לדוגמה: מחסני ברזל, סלעיות וכד'.

סקרנו כאן את נציגי המנופים הפופולריים. חלקם בעלי ערך עבור אנשים פרטיים, חלקם יותר פרקטיים עבור קבלני בניין ובעלי מקצוע.

קיימים עוד אב-טיפוסים שונים של מנופים ביניהם: עגורן מסילתי המשמש לתחזוקת פסי רכבת, עגורן נמל המשמש להעמסה ופריקה של אוניות, עגורן גשר המשמש אולמות ייצור, מפעלים ומחסנים.

צרו איתנו קשר

Call Now Button